Gezond duurzamer eten

Ruim 60 belangstellenden waren op 16 juni aanwezig tijdens de thema-avond ‘Gezond, duurzamer eten’.  Behalve achtergrondinformatie kregen ze ook veel praktische tips over het maken van keuzes bij het kopen en klaarmaken van gezond en duurzaam eten. De avond was de vierde activiteit van Platform DuurჇamer Peel en Maas sinds de Kijkdag van september 2024. Door de grote belangstelling moest de organisatie uitwijken van HAL9 naar MFC Kerkeböske in Helden.
De avond werd geopend door platform-lid Rob Custers. Hij besprak de achtergronden van zijn  eigen keuze om gezond en duurzaam (vegetarisch) te eten. Verder gaf hij tal van praktische voorbeelden hoe je die keuze in je eigen koop- en kookgedrag in de praktijk kan brengen.
Verder spraken de eigenaren van de biologische groentetuinen Het Steeltje (Helden) en De Groentegaard (Heythuysen) over hun werk en motivatie. Een vertegenwoordiger van Meijel Gezond legde uit hoe zij inwoners van Meijel ertoe bewegen met eenvoudige stappen gezonde (voedings)keuzes te maken.
Na afloop was er een proeverij van kleine gerechten en producten, waarbij veel aanwezigen nieuwe inzichten opdeden over ‘anders’ koken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *